zaterdag 29 december 2012

Seks op de rand van de keukentafel

De toekomst? Zelf hou ik meer van het tegendeel van de toekomst: datgene wat ooit was. Op rommelmarkten word ik onweerstaanbaar aangetrokken door alles wat is afgebladderd, verroest of door houtworm aangevreten.

‘Dat heeft geleefd’, hoor je dan. Alsof dat een prestatie is. Toegegeven: leven zou een stuk overzichtelijker zijn met enige voorkennis over het verloop ervan. Er zijn beslissingen waarover ik, als ik de gevolgen had kunnen voorzien, me wel twee keer achter m’n oren gekrabd zou hebben. Zo kocht ik ooit een dertiende-eeuws wijnkasteel. Als mij van tevoren was verklapt dat daarmee mijn levensbootje zou omslaan in een kolkende, onstuitbaar voort­rollende tsunami van werk, zorgen en gedoe, was ik er nooit aan begonnen. Of toch wel? Vallen, vechten, opkrabbelen en opnieuw onderuitgaan. Je groeit. Je ontdekt onvermoede talenten. Je leert leven.
Had ik dat willen mislopen?En relaties? Als je van tevoren zou weten dat je Grote Liefde, die je juichend door de kamer draagt en waarmee je seks hebt op de rand van de keukentafel, dat die godin zal muteren in een tanig, door woede verteerd vrouwmens dat deurenslaand de trap af dendert, zou je er dan aan beginnen? Vammenooitniet! Oh nee? Had je dan die eerste maanden van euforie willen missen? Die gulzige zoenen? Die marsepeinroze wolk van geluk?

Op zoek naar klaarheid in deze mist, bezoek ik Helderziende.nl. Daar tref ik Morgana, die mijn vragen kan beantwoorden door kaarten te leggen via de Lenormand-methode. Haar collega Juanita daarentegen zegt niet alleen helderziend te zijn, maar tevens heldervoelend en helderhorend. Vaardigheden die het te verstrekken advies toch een wat breder draagvlak geven. Zij belooft ‘tot de kern van mijn problemen te gaan, de daar heersende blokkades op te lossen en mij weer een klare kijk op mijn relatie te schenken’. Maar ik kies voor Angel. Zij is medium, helderziende, paragnost, telepaat en remote viewer. Tegen een luttel bedrag is zij bereid om via buitenzintuiglijke waarneming in contact te treden met overledenen teneinde van hen informatie over mijn liefdesleven te ontvangen.
Zo’n kans kan ik niet laten lopen. Ik maak een account aan, upload een foto en druk een 0909-nummer. Een paar bandjes later krijg ik Angel aan de lijn. A raison van 80 cent per minuut stelt zij me gerust: het is nog niet te laat. Van gene zijde krijgt zij door dat de Echte Liefde wel degelijk mijn pad zal kruisen. Zij ziet een aantrekkelijke vrouw. Ze heeft lang, donker krullend haar. Over verdere details beschikt mijn medium helaas niet, behalve dat het met mijn toekomstige geliefde ‘gemoedelijk van start zal gaan’ en dat het ‘een relaxte relatie’ zal zijn. Wel krijgt ze het heuglijke bericht door dat ik met mijn nieuwe liefde al vrij snel in bed zal belanden.
Dat is goed nieuws! Hoopvol gestemd sta ik de volgende ochtend op. Dat is nodig ook, want ik moet naar Ikea; drie recentelijk verbouwde ch√Ęteau-gastenkamers schreeuwen om nieuwe matrassen.
Ik start de wijnboerenmobiel en zet koers naar de grote blauwe doos aan de rand van de wijnhoofdstad. Op de slaapkamerafdeling ga ik volledig gekleed op een van de testbedden liggen en probeer te doorvoelen of deze Sultan-matras, zoals de beschrijving belooft, ‘zich naar het lichaam vormt en de bloedsomloop vereenvoudigt.’ Dan verschijnt naast het bed een aantrekkelijke vrouw: ‘Mag ik even naast u komen liggen? Ik overweeg ook een Sultan.’

Nog geen minuut later liggen we zij aan zij in het bed. Terwijl ik probeer te wennen aan deze situatie werp ik een blik opzij.
Ik zie dat ze lang, donker krullend haar heeft.